Kermisweekend Heinkenszand

Van 10 t/m 12 juli 2020 is het weer Kermisweekend Heinkenszand. Traditioneel staan er tijdens de ‘Eintjesantse mart’ weer allerlei feestelijke evenementen gepland.  Het weekend is een gezellig festijn en niet enkel voor de inwoners van Heinkenszand.

Kermis, wielerkoers, De langste braderie van Zeeland, Funky Fair, Kindervrijmarkt, Solexrace en feestmuziek, het staat allemaal op het programma.

LET OP, HET EXACTE PROGRAMMA VOOR 2020 IS NOG NIET BEKEND, OM EEN INDRUK TE GEVEN VAN DE ACTIVITEITEN GEVEN WE HIERONDER NOG HET PROGRAMMA VAN 2019 WEER.

Wielerkoers vrijdagavond

GROOT LED-SCHERM BIJ WIELERKOERS HEINKENSZAND

Tijdens de 44e Ronde van Heinkenszand op vrijdag 5 juli 2019 is er een groot LED-scherm van 10m2 waarop naast reclame ook live bij de doorkomst de namen en tijdsverschillen van de renners zichtbaar zijn. Natuurlijk zijn ook de uitslagen zijn op het scherm zichtbaar (uniek bij wielerwedstrijden).

Heinkenszand heeft één van de drukst bezochte koersen in Zeeland. Elk jaar zijn er veel renners en publiek. Kortom altijd veel ambiance en sfeer. De toegang is zoals altijd gratis en het is één van weinige koersen waar het na afloop nog overvol is tot in kleine uurtjes bij het wielerbal met live-muziek (band “Woodworks”) gelijk na afloop.

Het programma voor 2019 is:

18.00u   D-categorie        40km
18.01u    S/P                      25km
19.00u   Amateurs 40+   50km
20.15u   Amateurs           60km

Voor de bewoners binnen het parkoers geldt dat alle genoemde wegen zijn afgesloten van ca 17.30u tot 21.45u. Tevens wordt gevraagd geen auto’s langs het parkoers te parkeren.

Voor noodsituaties tijdens koers: gsm 0653 161294

Het parkoers loopt evenals de laatste jaren via de Dorpsstraat, Eendvogelstraat, de Zangvogelstraat en de Julianastraat en is ca 2 km lang. De finish is bij het vd Biltplein.

Braderie op zaterdag

Zaterdag vanaf 9.30 start de langste braderie van Zeeland. Met meer dan 250 deelnemers is er een enorm aanbod en bieden de kraampjes zeker voor ieder wat wils!

Verspreid over de braderie zijn er allerlei demonstraties, is er straattheater, muziek en kunt u heerlijk wat drinken op één van terrasjes. Verder is er een kindervrijmarkt, een boerenmarkt en kunt u molen ‘de Vijf Gebroeders’ bezoeken.

En wilt u Heinkenszand vanaf een nog hogere positie bekijken? Boek dan een heuse helicoptervlucht op: https://prince-helicopters.nl/product/helikoptervlucht-heinkenszand/

De braderie is om 17.00 afgelopen maar….. de terrasjes blijven gewoon staan dus u hoeft dan zeker nog niet naar huis!

En wilt u ‘s avonds lekker door feesten, dat kan met Funky Fair!

 

Funky Fair op zaterdag

Zaterdag vanaf 13.00 start Funky Fair op het van der Biltplein, middenin het dorp.

Gezelligheid voor alle leeftijden met een hapje en een drankje.

  • Vanaf 13.00 uur bar, terras en snackkar open:
    Funky Fair Springpaleis, glittertattoos en schminken met achtergrondmuziek met DJ’s
  • 18.00-19.00 Funky Fair Kinderdisco
  • 19.00 -01.00 Funky Fair met bekende DJ’s zoals Panic & Stanton, Reza, Arno, Mike, Janick Megroot en Sound Connection.

Solexrace op zondag

Op zondag maken we ruimte voor de solexrace. Dit onderdeel van het Heinkenszandse feestweekend staat ook dit jaar weer garant voor een hoop spektakel.

Het begint om 14.00 en er komen de volgende onderdelen langs:

  • Ludieke solex parade
  • De spannende en spectaculaire snelle race-solexen
  • Prachtige auto’s bij de Tour de Elegance
  • Historische tweewielers tijdens de Boluz presentatie

Als afsluiting is er gezellige muziek met Party DJ W !

 

Kermisweekend Heinkenszand
5-6-7 juli 2019
previous arrow
next arrow
Slider

Pin It on Pinterest